Με τη φλόγα της Ανάστασης να μην έχει καλά-καλά σβήσει, ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος αποφάσισε να ανάψει άλλη: αυτή του συντηρητισμού. Το φετινό του «πασχαλινό δώρο» στους πιστούς ήταν ένα κήρυγμα με επίκεντρο μία νεαρή γυναίκα που «τόλμησε» να εμφανιστεί στον ναό με σκουλαρίκια και τατουάζ.
Στην αναστάσιμη λειτουργία, λοιπόν, ο Μητροπολίτης Κοζάνης δεν έχασε ευκαιρία να αναφερθεί σε εκείνη με απαξίωση χαρακτηρίζοντάς τη, «μια κοπελίτσα», που όπως είπε, είχε «δυο σκουλαρίκια από πάνω, ένα στα χείλη, στα αυτιά της και πού δεν είχε βάλει…». Το αποκορύφωμα; Χαρακτήρισε τα σκουλαρίκια και τα τατουάζ ως «υποκατάστατα του διαβόλου».
Προκαλεί ξανά ο Μητροπολίτης Κοζάνης
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο εν λόγω Μητροπολίτης ξεπερνάει κάθε όριο δημόσιας ρητορικής. Στο παρελθόν είχε προκαλέσει σάλο συγκρίνοντας τις γυναίκες με «κλώσες» και αμφισβητώντας ανοιχτά τον όρο «γυναικοκτονία». Και όπως φαίνεται, όσο περνάει ο καιρός, τόσο περισσότερο επιμένει να κάνει δημόσιο κήρυγμα.
Όπως ακούγεται και στο βίντεο που έχει ήδη γίνει viral, ο ίδιος υποστήριξε πως ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι κάνουν σκουλαρίκια και τατουάζ είναι επειδή «ψάχνουν καταξίωση», αλλά «η καταξίωση βρίσκεται μόνο στη χαρά που είναι ο Χριστός».
Όσο για το αν η νεαρή κοπέλα τον είδε ή τον άκουσε, ο ίδιος δηλώνει «δεν με πειράζει». Πάντως το να δαιμονοποιείς νέους ανθρώπους για το πώς εκφράζουν την ταυτότητά τους δεν είναι κήρυγμα, είναι επίθεση. Κάτι τέτοιες κινήσεις μάλλον διώχνουν τον κόσμο από την εκκλησία, αντί να τον φέρνουν πιο κοντά.


">
">
">
">
">
">
">