Ο Τάκης Δαμάσχης και η Τζο Λαζοπούλου, τα μεσάνυχτα της Τρίτης 8 Απριλίου βρέθηκαν στον καναπέ του Γρηγόρη Αρναούτογλου στην βραδινή εκπομπή The 2night show του ΑΝΤ1, όπου μεταξύ άλλων αποκάλυψαν τον πραγματικό λόγο που διαλύθηκαν οι C:Real για ένα διάστημα.
Ο Τάκης Δαμάσχης και η Τζο Λαζοπούλου στο The 2night show
Η στιγμή που οι C:Real διαλύθηκαν
Αρχικά, ο Τάκης Δαμάσχης, είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή: «Χρειάζεται να πάρεις μια απόσταση κάποια στιγμή. Πολύ στρες, πολύ τρέξιμο. Ασχολήθηκα με άλλα πράγματα, δεν είχα σκοπό να επαναφέρω τους C:Real. Πήρα τηλέφωνο την Τζο στο Chart Show το 2022 και συγκινήθηκα. Και λέω “γιατί δεν το συνεχίζουμε;”».
Και συνεχίζει: «Έρχεται μια στιγμή που νιώθεις ότι αυτό που κάνεις σε έχει κουράσει. Ενώ φίλοι και κόσμος πάντα ήθελαν, και μας ζητούσαν να παίξουμε. Ένιωσα ότι θέλω να κάνω κάτι, δεν είναι παράλογο. Δεν το παρατάω αλλά το αφήνω λίγο καιρό. Ήταν δική μου απόφαση και ήρθε και κορονοϊός μετά! Οπότε τα 2-3 χρόνια έγιναν έξι».
Τι επιφυλάσσει το μέλλον για τους C:Real
Τέλος, σχετικά με την επιτυχία είπε χαρακτηριστικά: «Να σου πω κάτι, είναι ωραίο να βλέπεις παλιά συγκροτήματα και δεν το λέω μόνο για εμάς και για άλλα συγκροτήματα που βρίσκονται γιατί όλο αυτό το πράγμα μπαίνει σε μια βάση. Δεν έχουμε κάποιο άγχος να κάνουμε κάποια μεγάλη επιτυχία, το κάνουμε γιατί το γουστάρουμε, αυτό είναι η ζωή μας, η ψυχή μας. Κάναμε μια σειρά τραγουδιών στα αγγλικά για να μην συσχετιστούμε».
Η πορεία των C:Real
1997–2000: Αρχές
Η ομάδα δημιουργήθηκε το 1996 από τον συνθέτη , στιχουργό και παραγωγό Τάκη Δαμάσχη. Το πρώτο τους single κυκλοφόρησε λίγο μετά τη δημιουργία του γκρουπ και είχε τον τίτλο “A New Religion”. Ένα χρόνο αργότερα, το 1997, κυκλοφόρησαν το δεύτερο σινγκλ τους με τίτλο “Visions of You” με τη Sarah Jane Morris . Το σινγκλ κυκλοφόρησε σε 30 χώρες, το οποίο θεωρήθηκε παγκόσμια επιτυχία για το αρκετά νέο συγκρότημα. Τον Ιούνιο του 1997, οι C:Real κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους άλμπουμ με τίτλο Realtime .
Τον Δεκέμβριο του 1999, οι C:Real κυκλοφόρησαν το 4 κομμάτι CD single “With or Without You”, που θεωρείται σήμερα η πρώτη τους μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα. Ήταν στο τσαρτ σινγκλ της IFPI για περισσότερες από 18 εβδομάδες. Το δεύτερο σινγκλ “Thinking of You”, ένα τραγούδι με λατινικό ήχο με τη Σοφία Στρατήm κυκλοφόρησε στα μέσα του 2000 ως CD single και αμέσως μετά κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ του συγκροτήματος Stop Killing Time .
2002–2006: Οι πρώτοι ελληνικοί δίσκοι
Μέχρι το 2002, όλες οι κυκλοφορίες του C:Real ήταν στα αγγλικά . Με την προσθήκη της τραγουδίστριας Ειρήνης Δούκα στο γκρουπ, άρχισαν να παράγουν τραγούδια στα ελληνικά . Η πρώτη τους ελληνική κυκλοφορία ήταν το τριών κομματιών CD single «Θα σε θυμάμαι» που γνώρισε μεγάλη ραδιοφωνική και εμπορική επιτυχία. Το ομώνυμο κομμάτι συμπεριλήφθηκε και στο άλμπουμ του Γιάννη Σπανού Αναζητηση .
Τον Οκτώβριο του 2003, κυκλοφόρησε το τρίτο άλμπουμ του γκρουπ με τίτλο Ta Pio Megala S’Agapo (Το μεγαλύτερο ‘σ’ αγαπώ’). Ο δίσκος περιελάμβανε 10 τραγούδια καθώς και το CD single «Θα σε θυμάμαι». Το πρώτο single του δίσκου ήταν το «Θα περιμένω» και έγινε μια από τις ραδιοφωνικές επιτυχίες του 2004, κυκλοφορώντας σε 7 χώρες. Το τραγούδι είχε επίσης ένα χορευτικό remix το οποίο συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ. Μετά από αυτή την κυκλοφορία οι C:Real άρχισαν να εδραιώνουν τη θέση τους στην ελληνική μουσική βιομηχανία.
Τον Οκτώβριο του 2004, οι C:Real κυκλοφόρησαν το τέταρτο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο Hilia Hronia (Χίλια χρόνια). Το άλμπουμ είχε έναν πιο «δυτικό» ήχο και περιείχε 12 κομμάτια. =Σε ένα από τα κομμάτια συμμετείχε ο ομογενής τραγουδιστής Γιάννης Βαρδής και ονομαζόταν «Έτσι Κανούν Οι Καρδιές». Τον Δεκέμβριο του 2005, ο δίσκος επανακυκλοφόρησε με την προσθήκη δύο νέων τραγουδιών: το «Έτσι μ’αρέσει να ζω» και το «Μείνε δίπλα μου» με το πρώτο να γίνεται ραδιοφωνική επιτυχία.
Το Kathe Mou Skepsi (Κάθε μου σκέψη), το πέμπτο στούντιο άλμπουμ των C:Real, κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2006 και περιελάμβανε 11 νέα τραγούδια. Το άλμπουμ ήταν διαφορετικό από τις προηγούμενες κυκλοφορίες και τα τραγούδια περιείχαν περισσότερα ποπ-ροκ στοιχεία. Το πρώτο σινγκλ, «Επίκινδυνα σε θέλω» είχε μια μίξη έθνικ και χορευτικών ήχων και ήταν το βασικό τραγούδι για την ελληνική ταινία Straight Story που κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους τον Δεκέμβριο του 2006.
2008–2010: Move to Heaven Music
Οι C:Real υπέγραψαν με τη Heaven Music στις αρχές του 2008 και στις 31 Μαρτίου 2008 κυκλοφόρησαν το έκτο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο Invain . Περιείχε δέκα κομμάτια: επτά στα ελληνικά και τρία στα αγγλικά. Το πρώτο σινγκλ είχε τίτλο “Ksehase To” (Ξέχασέ το) και κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο περίπου την εποχή που η C:Real ανακοίνωσε την υπογραφή της με την Heaven . Ένα μουσικό βίντεο του τραγουδιού δημιουργήθηκε και περιγράφηκε ως καρτουνίστικο.
Για την προώθηση του άλμπουμ, στις 2 Απριλίου 2008, το ερμήνευσαν ζωντανά στο κλαμπ “Fuzz”. Τη βραδιά διοργάνωσαν η Germanos Stores , η Sony Ericsson και η Heaven Live . Οι C:Real σχεδίασαν επίσης μια τρίμηνη περιοδεία στην Ελλάδα για το καλοκαίρι του 2008 που θα ξεκινούσε στις 7 Ιουνίου και θα συνεχιστεί μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου. Η τελευταία συναυλία ήταν πολύ μεγάλη και στη Λάρισα . Η περιοδεία επικεντρώθηκε στο Invain , αλλά περιλάμβανε και τραγούδια από παλαιότερα άλμπουμ των C:Real.
2010–σήμερα: Επιστροφή στη Sony Music Greece
Οι C:Real χώρισαν με τη Heaven Music και υπέγραψαν ξανά με τη Sony Music Greece τον Ιούνιο του 2010. Το επερχόμενο στούντιο άλμπουμ τους έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2010 . αντί. Ο Damashis δήλωσε ότι η Ειρήνη είναι ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας της C:Real και αξίζει σεβασμό. Επιπλέον, ο Damashis δήλωσε ότι αν επιλέξουν να μείνουν μαζί, θα επιλέξουν έναν νέο τραγουδιστή που έχει εντελώς διαφορετική φωνή και εμφάνιση από την Ειρήνη. Επεξεργάστηκε ότι η ομάδα θα είχε μια εντελώς διαφορετική εικόνα και ήχο, και δεν θα ήταν ένα κακό αντίγραφο της προηγούμενης εκδοχής τους.
Πηγή: Wikipedia.


">
">
">
">
">
">
">