Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης το μεσημέρι της Κυριακής, 24/11, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Καλύτερα Δε Γίνεται του ALPHA, και μίλησε για τη νέα του θεατρική παράσταση “Φάλαινα” στην οποία είναι σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής.

Τον μεγάλο ηθοποιό μάλιστα, τον βλέπουμε να μεταμορφώνεται ολοκληρωτικά στο νέο του έργο, φτάνοντας μέχρι και τα 270 κιλά. Το έργο «Η Φάλαινα» που παίχτηκε στον κινηματογράφο κατάφερε να αποσπάσει πολλά βραβεία και κάτι που δεν ήταν γνωστό στο ευρύ κοινό ότι πρόκειται για ένα θεατρικό κείμενο -γραμμένο το 2012. Είναι ένα συγκινητικό και ανθρωποκεντρικό δράμα ενός ανθρώπου που βυθίζεται απ’ το σκοτάδι του στο φως – Δείτε εδώ φωτογραφίες.

Τι είπε ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης στο Καλύτερα Δε Γίνεται

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης λοιπόν, είπε αρχικά σχετικά με το έργο που ήδη είναι sold out: «Νιώθω ευλογημένος και ευγνώμων. Ευγνώμων που μου δίνεται αυτή η χρυσή ευκαιρία να μπω σε έναν κόσμο τόσο ιδιαίτερο και περίεργο. Με όση υλική παιδεία που έχω σαν άνθρωπος που κάθε χρόνος προσπαθώ με τη φροντίζω, ωστόσο σαν άνθρωπος δεν μπορείς να τα ξέρεις όλα. Και κυρίως ευγνώμων και τυχερός γιατί συναντήθηκα με ανθρώπους που είναι πολύ αγαπημένοι, ξανασυναντήθηκα με ανθρώπους που είναι πολύ αγαπημένοι, και ενώ κάπως φαίνεται ότι είναι λίγο μονοπρόσωπο το πράγμα, δεν είναι.

Είναι ένα πολυπρόσωπο κύμα ανθρώπων που αγαπήσαμε το παραμύθι, και τολμήσαμε να βουτήξουμε στα βαθιά του όσο μπορέσαμε. Για άλλους βαθιά για άλλους ρηχά, ανάλογα πως συνδέεται. Εγώ που είμαι βαθιά συναισθηματικά δεμένος με την ιστορία μου είναι δύσκολο να ακουμπήσω σε όλα μου τα λάθη τα οποία σίγουρα θα υπάρχουν. Αλλά πάω με το συναίσθημα γι αυτό είμαι διπλά χαρούμενος όταν ο κόσμος του δημιουργείται το συναίσθημα το οποίο μου δημιουργήθηκε και εμένα όταν διάβασα το θεαρικό για πρώτη φορά.

Και στη ταινία συγκινήθηκα πολύ, αλλά όταν διάβασα το θεατρικό κάτι θεατρικά συγκινήθηκε μέσα μου πολύ. Η αλήθεια είναι εκ του ασφαλούς, αν και δεν υπάρχει τίποτα ασφαλές και όλοι είμαστε εδώ καθημερινά για να κριθούμε για αυτό που κάνουμε, θα ήμουν ευγνώμων και πάλι αν δεν ήταν sold out γιατί μου δίνεται η ευκαιρία να κάνω αυτό που αγαπάω, με το ρίσκο να αποτύχω πλήρως. Πάντα φοβάσαι κάτι, αλλά από την άλλη δεν πάω με την έννοια του πως φοβάμαι κάτι. Αν μου δημιουργήσει κάτι ίλιγγο μέσα μου πάω. Μέσα μου πάντα έχω μια “πολιτική” και ευθύνη που θέλω να ακουμπήσει με κάποιο τρόπο.

Η αγαπημένη μου πρόταση είναι ότι “Οι άνθρωποι είναι ανίκανοι να ξεφύγουν από τα συναισθήματα του”, το οποίο ισχύει. Για εμένα νοιάστηκαν πολλοί άνθρωποι που γνώρισα και άνθρωποι που γνώριζα για πολλά χρόνια τους οποίους τους εκτιμάω. Και κάπως έτσι συνδέομαι με το συναίσθημα μου και με μεγάλη ταπεινότητα δεν μπορώ να πάρω τίποτα δεδομένο. Δεν ξέρω αν μπορώ να είμαι παρών για όλους όσους νοιάζομαι, δεν έχω τον χρόνο, δεν είμαι για να είμαι ειλικρινής, αλλά νοιάζομαι για τους ανθρώπους.

Οι άνθρωποι είναι το Α και το Ω. Δεν μπορώ χωρίς τους ανθρώπους, ακόμη και αν γίνει κάτι κακό ή κάτι αρνητικό. Πιο παλιά δεν συγχωρούσα εύκολα, ούτε εμένα, πλέον τους συγχωρώ όλους και τα πάντα. Είμαι ο απόλυτος αποδέκτης όλων των καταστάσεων. Ηρεμώ, τα δέχομαι, άμα δεν με ισοπεδώσει, και μπορώ να σηκωθώ την επόμενη μέρα, τότε θα σηκωθώ δεν υπάρχει περίπτωση. Να σκηνοθετείς τον εαυτό σου είναι πολύ δύσκολο.

Αγαπώ τους σκηνοθέτες, όταν έχεις αγαπήσει έναν κόσμο τόσο πολύ, εκείνη τη στιγμή είπα ας προσπαθήσω να αποτυπώσω με μεγάλη συγκέντρωση αυτό που θέλω να κάνω. Βέβαια υπήρχε και η περίπτωση να κάνω λάθος. Πόσο λάθος να κάνω σε κάτι που με πληγώνει τόσο βάναυσα καμία φορά; Ευτυχώς για κάποιος πέτυχα για κάποιους απέτυχα αλλά το κάνω με μεγάλη αγάπη. Ασχολήθηκα πολύ σοβαρά με τα παχύσαρκα άτομα. Μίλησα με ανθρώπους και μέσω του ίντερνετ μπόρεσα και έμαθα πως ένας άνθρωπος με τα συγκεκριμένα κιλά μπορεί να λειτουργήσει. Η μεταμόρφωση παίρνει 1 ώρα και 40 λεπτά».