Όλοι αγωνιούν για την τύχη της Μαργέτας, αλλά οι ελπίδες λιγοστεύουν. Στέφανος και Ιάσονας είναι απαρηγόρητοι και ορκίζονται να βρουν τον φονιά της, ενώ η Αλεξάνδρα γίνεται η πρώτη κυρία στο Κιάρι. Αυτά είναι μόνο λίγα από όσα θα δούμε αυτή την εβδομάδα στον Έρωτα Φυγά.

Οι εβδομαδιαίες (6-10/11) εξελίξεις της σειράς του OPEN, Έρωτας Φυγάς

Δευτέρα 6/11 Επεισόδιο 42

Η εξαφάνιση της Μαργέτας έχει σκορπίσει τον πόνο σε όλη την οικογένεια, η οποία κάνει τα πάντα για να την βρει. «Ψάξτε παντού, σπιθαμή προς σπιθαμή», φωνάζει ο Ιάσονας σε όλους τους εργάτες στο Κιάρι. Συγχρόνως, η σχέση του με τον Μάρκο αλλάζει μορφή αφού κι εκείνος ψάχνει για την αγνοούμενη γυναίκα. «Ξέρω πώς είναι να χάνεις ανθρώπους που αγαπάς», του λέει

ο Μάρκος, ενώ η Αλεξάνδρα έχει για πρώτη φορά στο σπίτι της εκτός από τα δικά της παιδιά και το παιδί του Μάρκου. Ολοι ψάχνουν να μάθουν μήπως υπάρχει κάποιος μάρτυρας που μπορεί να δώσει πληροφορίες για την εξαφάνιση της Μαργέτας. Στο μεταξύ, όσο η Γεωργία παραμένει αναίσθητη στο νοσοκομείο, η Ρηνιώ έρχεται αντιμέτωπη με τη δύσκολη απόφαση αν θα συνεχίσει την σχέση της με τον Νικόλα ή όχι. Πλέον είναι σχεδόν σίγουρη ότι ο αρραβωνιαστικός της είναι ακόμα ερωτευμένος με την Αννα κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει και την πληγώνει. Μέσα σε όλα, ένα χαρμόσυνο νέο έρχεται να ανατρέψει για πάντα την κατάσταση στο σπίτι του Στρατή κι αυτό γιατί η Γεωργία είναι έγκυος.

Τρίτη 7/11 Επεισόδιο 43

Οι έρευνες για την εύρεση της Μαργέτας συνεχίζονται εντατικά, χωρίς όμως να υπάρχει το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Ο Ιάσονας κατακλύζεται από τύψεις και νιώθει ένοχος. «Πώς μπόρεσα να είμαι τόσο σκληρός μαζί της; Αν έχει πάθει κάτι δεν το συγχωρήσω στον εαυτό μου. Τι θα κάνω, μητέρα, χωρίς εσένα;», μονολογεί. Η Αλεξάνδρα είναι δίπλα του και προσπαθεί να του σταθεί. «Πρέπει να σκεφτόμαστε αισιόδοξα. Η Μαργέτα είναι δυνατή. Ο,τι και να της έχει συμβεί θα τα καταφέρει», τον ενθαρρύνει.

Ομως μέσα της πονάει κι εκείνη για τη γυναίκα με την οποία πλέον έχουν έρθουν κοντά σαν μάνα και κόρη και φοβάται ότι της έχει συμβεί το χειρότερο. Ο Στέφανος με τη σειρά του προσπαθεί μανιωδώς να τη βρει ψάχνοντας στην όχθη. Δεν σταματάει να φωνάζει το όνομά της και κάποια στιγμή νιώθει απελπισμένος. Ο Μάρκος αντιλαμβάνεται κι εκείνος ότι μαζί με τη Μαργέτα χάνονται και οι λιγοστές ελπίδες που διατηρούσε να είναι και πάλι με την Αλεξάνδρα. «Αν υπήρχε ένας άνθρωπος που θα μπορούσε να μας βοηθήσει είναι εκείνη. Τώρα πάνε όλα», σκέφτεται. Παράλληλα ένας νεκρός μπράβος του Κοντογιάννη έρχεται στο προσκήνιο για να φέρει νέα αναστάτωση και να ανακινηθούν ξανά θαμμένες υποθέσεις.

Δείτε επίσης: Ανατροπή! Μετά το θάνατο του Μάρκου και της Μαργέτας η Αλεξάνδρα ερωτεύεται τον Ιάσονα

Τετάρτη 8/11 Επεισόδιο 44

Οι μέρες περνούν και το πτώμα της Μαργέτας δεν εντοπίζεται. Θεωρείται όμως από όλους νεκρή. «Είναι μάταιο να ελπίζετε», τους λένε από τη χωροφυλακή. «Δεν μπορώ να το πιστέψω», λέει με κλάματα η Αλεξάνδρα, ενώ όλοι στο Κιάρι καταρρέουν. Ο Ιάσονας, λόγω της συντριβής του, αρχίζει να μεταμορφώνεται εσωτερικά προς το καλύτερο. Σκέφτεται τα λόγια της, τις πράξεις του, τα λάθη του. Μάλιστα εξομαλύνει τη σχέση του ακόμα και με τον Στέφανο. «Ξέρω ότι έχουν συμβεί πολλά μεταξύ μας αλλά ξέρω ότι τη μητέρα μου την αγάπησες αληθινά και βαθιά», του λέει. Ο Νικόλας στο μεταξύ ανακοινώνει στην Αννα πως χώρισε με τη Ρηνιώ. Η κοπέλα νιώθει πολύ άσχημα με αυτή την εξέλιξη καθώς εξαιτίας της η Ρηνιώ θα υποφέρει.

Παράλληλα η Νότα παραμένει έντονα διαταραγμένη και οδεύει προς το χειρότερο με αποτέλεσμα να είναι επικίνδυνη για τους γύρω της. Κι ενώ αυτά συμβαίνουν, ο Στέφανος είναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για να εκδικηθεί τον θάνατο της Μαργέτας. «Θα βρω αυτόν που σε πήρε μακριά μου και θα τον συνθλίψω», λέει οργισμένος. Εντωμεταξύ, μια δυσάρεστη έκπληξη περιμένει τη Νάντια, από τον πρώην σύζυγό της. Οι φόβοι της ότι ο άνθρωπος αυτός την εντόπισε και θα της καταστρέψει και πάλι τη ζωή, επανέρχονται. Μέσα σε όλα, η Αλεξάνδρα και ο Μάρκος δεν αντέχουν άλλο τη μεταξύ τους ψυχρότητα και παραδίνονται στο πάθος τους. «Δεν μπορώ να ζήσω λεπτό μακριά σου όσο κι αν προσπάθησα», του ομολογεί και αφήνεται στην αγκαλιά του.

Πέμπτη 9/11 Επεισόδιο 45

Η Αλεξάνδρα βιώνει ένα ακόμη συναισθηματικό αδιέξοδο. Από τη μια δεν μπορεί να καταπνίξει την αγάπη της για τον Μάρκο, από την άλλη νιώθει υποχρεωμένη να συμπαρασταθεί στον σύζυγό της. «Τι να κάνω; Δεν μπορώ να τον εγκαταλείψω τώρα που με χρειάζεται. Αυτό θα τον διαλύσει», σκέφτεται. Το μεγάλο κενό που αφήνει πίσω της η Μαργέτα βαραίνει τις δικές της πλάτες και η ίδια έχει ενδοιασμούς για το αν είναι πρέπον να πάρει τη θέση της στο κτήμα. Καταρρακωμένος, ο Ιάσονας υπόσχεται στον εαυτό του να βρει τον ένοχο για τη δολοφονία της μητέρας του. Στην ίδια κατάσταση βρίσκεται και ο Στέφανος που αναζητά με τη σειρά του απαντήσεις για την εξαφάνιση της Μαργέτας. Και οι δύο άντρες έχουν τον ίδιο στόχο και θα συμφωνήσουν πως αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο αξίζει να συμμαχήσουν. Στο μεταξύ η Αννα, ενώ ετοιμάζεται να φύγει για το Παρίσι, δέχεται μια ενδιαφέρουσα επαγγελματική πρόταση από τη Δήμητρα, την οποία τη σκέφτεται σοβαρά και ίσως αλλάξει τις αποφάσεις της. Ο Κοντογιάννης με τη σειρά του, αποφασισμένος να καλύψει τα ίχνη του, περνά στο δεύτερο μέρος του σχεδίου του και καταδεικνύει στη χωροφυλακή τον υποτιθέμενο ένοχο για τη δολοφονία της Μαργέτας Δεμερτζή.

Παρασκευή 10/11 Επεισόδιο 46

Ο Ιάσονας προτείνει στην Αλεξάνδρα να αναλάβει τη διαχείριση των κτημάτων στο Κιάρι, τώρα που η Μαργέτα θεωρείται νεκρή. «Δεν ξέρω αν μπορώ να το κάνω αυτό. Η Μαργέτα είναι αναντικατάστατη. Πώς θα σταθώ ισάξιά της;», του λέει και όμως εκείνος την προτρέπει: «Μια χαρά θα τα πας. Εχεις και την ικανότητα και την εργατικότητα να τα καταφέρεις. Θα έχεις κι εμένα να σε βοηθάω σε ό,τι χρειαστείς». Η πρότασή του όμως αυτή έχει ένα βαθύτερο σκοπό. Ο ίδιος ετοιμάζεται να πάρει τον νόμο στα χέρια του και να βρει τον δολοφόνο της μητέρας του. «Οποιος και να είσαι θα σε βρω και θα σε σκοτώσω με τα ίδια μου τα χέρια. Δεν θα υπολογίσω τίποτα, με όποιο κόστος», είναι τα λόγια του.

Η χωροφυλακή δέχεται ένα τηλεφώνημα ότι η Ουρανία είναι εκείνη που σκότωσε τη Δεμερτζή με την οποία είχε μεγάλη έχθρα. Αλλωστε αυτό είναι κάτι που πια το γνωρίζει όλη η Μεσσήνη. Στην έρευνα που γίνεται, η αστυνομία βρίσκει στο αυτοκίνητό της τα πειστήρια της ενοχής της, τα κοσμήματα της Μαργέτας. «Δεν το έκανα εγώ. Δεν τη σκότωσα. Πρέπει να με πιστέψετε», τους ικετεύει καθώς την συλλαμβάνουν. Ο Ιάσονας την επισκέπτεται στο κρατητήριο. «Σου ορκίζομαι ότι ποτέ δεν θα έκανα κακό στη μητέρα σου και σε κανέναν άνθρωπο», ισχυρίζεται. Εκείνος όντως αμφιβάλλει για την ενοχή της δεύτερης μητέρας του. Για καλή τύχη της Ουρανίας υπάρχει μια μάρτυρας που καταθέτει ότι την ημέρα που κατηγορείται ότι σκότωσε τη Μαργέτα ήταν στο σπίτι της και αφήνεται ελεύθερη. Παρ’ όλα αυτά, άντρες της περιοχής συγκεντρώνονται έξω από το σπίτι της Ουρανίας και τη γιουχάρουν, ενώ η Αλεξάνδρα έχει πάει να της μιλήσει με προτροπή του Ιάσονα. Την ίδια ώρα φτάνει επώνυμη καταγγελία στη χωροφυλακή και κατονομάζει άλλο πρόσωπο ως υπεύθυνο για τον φόνο της Μαργέτας.