Η τραγωδία στα Τέμπη συγκλόνισε ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς για ένα λάθος 57 άνθρωποι, και κυρίως νέα παιδιά, έχασαν τη ζωή τους, σκορπίζοντας θρήνο στις οικογένειές τους. Μία από τις πιο συγκινητικές ιστορίες που ακούστηκαν όλες αυτές τις ημέρες, είναι εκείνη με τις δύο δίδυμες αδερφές που ταξίδευαν με την ξαδέρφη τους για να επιστρέψουν στο σπίτι τους, αλλά τελικά αυτό δεν έγινε ποτέ.
Κι αυτό γιατί, ενώ είχαν κλείσει θέσεις στο 6ο βαγόνι, βρέθηκαν στο κυλικείο στα πρώτα βαγόνια τη λάθος στιγμή. Το πιο σοκαριστικό της υπόθεσης, όμως είναι πως συνδέονται και με την φωτιά στο Μάτι (δείτε εδώ τι έχει συμβεί). Ο πατέρας της ξαδέρφης των διδύμων, της Αναστασίας δηλαδή, Δημήτρης Πλακιάς, μίλησε το πρωί της Τρίτης 14/3 στο Πρωινό του ΑΝΤ1, εξηγώντας πως μπορεί να αισθάνεται μέρες μετά τον χαμό του παιδιού του, αποκαλύπτοντας παράλληλα το τελευταίο μήνυμα που του έστειλε εκείνη (δείτε εδώ το προφητικό βίντεο που τράβηξαν πριν την σύγκρουση).
Συγκλονίζει ο πατέρας της ξαδέρφης των διδύμων που “χάθηκαν” στην τραγωδία στα Τέμπη
«Είμαστε μικρή κοινωνία και καταλαβαίνετε. Πρέπει να μεγαλώσουν σαν Θωμάς και Έλλη. Δεν πρέπει να μεγαλώσουν σαν αδέλφια της Αναστασίας που χάθηκε. Έχουμε έναν Γολγοθά μπροστά μας, μεγάλο», είπε αρχικά.
Και συμπλήρωσε για το πώς βιώνει όλη αυτή την κατάσταση: «Πολύ πόνο και πολύ θυμό, τι βιώνουμε! Αυτή τη στιγμή μέσα μας, όσο πόνος υπάρχει άλλος τόσος θυμός υπάρχει. Είναι εφιάλτης. Σκέτος εφιάλτης».
Όσον αφορά την επικοινωνία που υπήρξε από το κράτος, ανέφερε: «Πλάκα μου κάνετε; Τίποτα. Τίποτα. Ούτε ψυχολογική υποστήριξη, τίποτα. Ούτε τι κάνουν τα μικρά τα παιδιά, τι κάνουμε τι ράνουμε, τίποτα. Ακόμα και σήμερα Θεσσαλονίκη που πήγαμε, για τα πράγματα, μόνοι μας πήγαμε. Όλα τα περνάμε μόνοι μας. Δυστυχώς».
«Βεβαίως. Όχι όλα. Απλά μόνο τα ρούχα της. Τα άλλα, τα κάναμε δωρεά σε ένα ίδρυμα», απάντησε έπειτα για τα πράγματα της κόρης του.

Και στη συνέχεια συγκίνησε για το πολυτιμότερο “φυλαχτό” που άφησε το παιδί του στον ίδιο και την σύζυγό του: «Η αγάπη που είχε για εμάς. Η μεγάλη της φοβία ήταν μην πάθουμε εμείς τίποτα. Και τελικά, έφυγε το κορίτσι μας. Και με άλλους γονείς που μιλάμε, γιατί έχουμε έρθει πολύ κοντά και με άλλους γονείς, και από Καρδίτσα και από Λάρισα, που ήμασταν από πρώτη στιγμή εκεί. Πρέπει να πω ένα μεγάλο “ευχαριστώ” , μην το ξεχάσω, στους εθελοντές του νοσοκομείου και στο νοσοκομείο της Λάρισας. Ήταν άψογοι.
Μέχρι και όλοι οι άλλοι που ήρθαν μετά, υπουργοί με μάσκες και ψέματα. Τα δάκρυα, ήταν ψέματα. Εμείς ήμασταν καμένοι και αυτοί έρχονταν με μάσκες, να πουλήσουνε; Δεν μπορώ να καταλάβω. … Να τιμωρηθούν όλοι, δεν το συζητάω. Με έναν σταθμάρχη και έναν μηχανοδηγό, ή τι άλλο θέλουν να βγάλουν αυτοί στη φόρα, αυτό δεν μου λέει τίποτα εμένα, σαν γονέας. Σαν γονέας, δεν μου λέει τίποτα αυτό.
Πρέπει να μπει κάποια στιγμή, κάποιος μεγάλος μέσα, τέλος. Πρέπει να τιμωρηθεί κάποιος πιο μεγάλος. Δεν το συζητάμε αυτό. Αυτό, το λένε όλοι οι συγγενείς.
Τρία ήταν. Εμείς τρίδυμα τα λέγαμε. Δεν τα λέγαμε δίδυμα, ήταν τρίδυμα. Αυτά, μεγαλώσανε μαζί. Σχολείο, χορούς, γενέθλια, διακοπές, τα πάντα. Ήταν πάντα μαζί. Πάντα μαζί. Μαζί ήρθαν στη ζωή και μαζί φύγανε».
«Τραγικά.. Όλοι μαζί, έχουμε καταστραφεί. Πολύ πόνος και πολύ θυμός», ανέφερε για το πώς βιώνουν οι υπόλοιποι συγγενείς αυτό τον χαμό.
Και εξήγησε για το γεγονός πως έχει κινηθεί νομικά: «Βεβαίως, βεβαίως. Ακριβώς με τον κύριο Κούγια. Ποινικά. Το μοναδικό πράγμα που μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή, είναι μόνο το ποινικό. Δεν το συζητάμε παραπέρα. Είναι μόνο το ποινικό».
Και τέλος δήλωσε για τα ηχητικά που ακούστηκαν από τα κορίτσια που έλεγαν πως δεν θα έφταναν ποτέ: «Εντάξει τώρα. Κάποια στιγμή να σας δείξω τα μηνύματα όλα που μιλούσαμε. Έτσι έλεγαν τα κορίτσια, θα καταλάβετε. “Πρώτη και τελευταία φορά με το τρένο”. Αυτό, υπάρχει σε μήνυμα. Δεν το λέω εγώ, υπάρχει σε μήνυμα. Εγώ μιλούσα με τα κορίτσια από τις 22:20 μέχρι 11 πάρα δύο».



">
">
">
">
">
">
">