Ο Δημήτρης Σούρας, ψυχίατρος, επισκέφθηκε το σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη στην Πάτρα, σε μία προσπάθεια να συλλέξει στοιχεία από όσα είδε και από όσα συζήτησε με τους γείτονες της οικογένειας, λίγο μετά τις αποκαλύψεις της οικογενειακής φίλης για τα χρήματα του πατέρα των μικρών κοριτσιών.

Τα σχόλιά του γι’ αυτά, αλλά και για την συνέντευξη του Μάνου στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, τα συζήτησε ο ίδιος στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, Super Κατερίνα, το πρωί της Δευτέρας 11/4.

Οι δηλώσεις του ψυχίατρου Δημήτρη Σούρα για την τραγωδία στην Πάτρα 

«Δεν ξέρω γιατί έγινε αυτή η συνέντευξη. Δεν κατάλαβα ποιος ήταν ο λόγος στα καλά του καθουμένου. Να δηλώσει ότι θέλει να είναι εναντίον της, όλα αυτά τα είπε. Επίσης μου κάνει εντύπωση και το άλλο. Γιατί την πήγε τη συνέντευξη στα “ροζ”. Γιατί άνοιξε μια κλειδαρότρυπα. Πιστεύω ότι αυτή η “ροζ κλειδαρότρυπα” που άνοιξε θα τον καταπιεί. Καταρχάς δεν είναι ένοχος, γιατί αυτή η συνέντευξη; Μήπως τελικά είναι ένοχος γιατί πιστεύει ότι είναι ο πρωταγωνιστής της στιγμής και όλα τα κανάλια τρέχουν από πίσω του και δεν καταλαβαίνει ότι τα κανάλια τρέχουν από πίσω του για κάτι κακο;», δήλωσε αρχικά και συνέχισε:

«Ήταν ένα λαϊκό αφήγημα της δεκαετίας του ΄50, ’60, βία του ’70. Τον Μάνο δεν τον ενδιαφέρει η Ρούλα, λέει αυτά που πρέπει να πει για να κρατηθεί απ’ έξω».

Όσον αφορά μία προηγούμενη δήλωση του Μάνου ότι θα σκότωνε τη Ρούλα: «Ο Μάνος δείχνει το αντίθετο. Στην αρχή ήταν δίπλα της, άρα τώρα γιατί μας τα λέει αυτά τα πράγματα;»

Ο κ. Σούρας για να έχει μια εικόνα από τη γειτονιά της οικογένειας, είχε συνομιλία με γείτονα: «Γύρισα τη γειτονιά και προσπάθησαν να καταλάβω γιατί δεν μίλησε ποτέ κανένας για ό,τι συνέβαινε. Είναι αδύνατον να μην είχε καταλάβει κάποιος κάτι. Ακούγονται τα πάντα.

Ήταν Κυριακή απόγευμα, είχε ησυχία και άκουγα ότι γινόταν μέσα στα σπίτια. Με ενδιέφερε ψυχιατρικά να δω από κοντά τα μηνύματα που γράφτηκαν», επισήμανε και συνέχισε για τη συνομιλία που είχε με γείτονα της οικογένειας:

«Έμαθα πάρα πολλά στοιχεία για την προσωπικότητα των ατόμων. Ήρθαν πάρα πολλά στοιχεία στην επιφάνεια κι έδωσα εξηγήσεις. Όταν προχωρήσει η ανάκριση και ολοκληρωθεί το παζλ, τότε θα σας τα αποκαλύψω. Το δικό μου παζλ θέλει 1-2 πράγματα και ολοκληρώνεται».

«Έχει συμβεί κάτι άλλο από αυτό που φαίνεται…» – Καταπέλτης ο Πέτρος Κουσουλός

Μπορεί όλοι να ασχολούνται με τις εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας, αλλά ακόμα κανείς δεν μπορεί να καταδείξει με σιγουριά την αιτία της ποινικά κολάσιμης πράξης της Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία σύμφωνα με τις Αρχές σκότωσε -τουλάχιστον- την 9χρονη κόρη της.

Ανάμεσα στους δημοσιογράφους που βοηθούν στις έρευνες των Αρχών και προσπαθεί να ξετυλίξει το κουφάρι της υπόθεσης είναι και ο Πέτρος Κουσουλός, ο οποίος μίλησε, επίσης, στην εκπομπή «Super Κατερίνα» και στην ουσία ξεκαθάρισε μια περίεργη σύμπτωση που ενώνει τους θανάτους μεταξύ τους.

«Υπήρχε μια διάσταση ανάμεσα στο ζευγάρι και φαίνεται ότι κάθε φορά που ο σύζυγος εγκατέλειπε τη συζυγική στέγη, χανόταν και ένα παιδί. Απ’ ό,τι φαίνεται το βασικό κίνητρο ήταν ο Μάνος. Νομίζω εκεί θα καταλήξει και η δικαστική έρευνα.

Έχει συμβεί κάτι άλλο από αυτό που φαίνεται. Η ανακρίτρια έδωσε πολύ μεγάλη βάση στην κατάσταση του ζευγαριού, τι σχέση είχε ο Μάνος Δασκαλάκης με την Ρούλα Πισπιρίγκου. Δεν ερωτήθηκε ο Μάνος τι ακριβώς συνέβαινε με την Μαλένα και την Ίριδα» τόνισε ο Πέτρος Κουσουλός.